måndag 5 april 2010

Magsjukan härjar med Buggen.


Vilken påskhelg!
Den har inte direkt varit den roligaste vi upplevt, men så är det ibland.

Fredag morgon kl 6 matade jag Theo hans morgonvälling och tänkte han skulle sova en stund till, men efter halva flaskan rullade han över på sidan och drar värsta fontänspyan rakt ut i hela sängen. Tar upp han och han kräks över oss båda en gång till. Och ja, så då var allt igång. Minsta lilla han fick i sig så kom det upp, blev väl sisådär 10 spyor...och två fulla blöjor! På kvällen började han bli riktigt medtagen och var dålig under natten också...spydde och fyllde blöjor om vartannat. Lördag morgon låg han som en död sill i famnen och orkade bara gnälla lite, hade inte kissat nånting sen fredagen och var febrig och då ringde jag 1177 som sa att vi skulle åka in.
Så det blev spendera dagen på Astrid Lindgrens barnsjukhus med ett jäkla massa väntande och inte så mycket vettigt trots allt. De sa att Theo var väldigt sjuk, men inte så sjuk så han behövde läggas in för dropp. Så bara att truga och tvinga med dricka och vätskeersättning! Nej fy, lördagen var inte rolig, fick verkligen ont i hjärtat bara av att titta på honom. Lilla gubben! Läskigt med magsjuka...trodde aldrig det kunde bli så illa, men de små är ju betydligt känsligare och blir väldigt snabbt uttorkade.

Men nu är han iallafall på bättringsvägen. Har precis fått i han ett litet mål välling...90 ml. Det första han ätit sedan i torsdags, och det verkar stanna kvar :)

Tråkigt att det blev såhär precis när vi hade besök av pappa och Shila! Men men. Det kommer fler chanser att umgås. Vi ska nog ta oss en tripp upp till Luleå i maj kanske. Eller så får vi se om vi sparar dem pengarna. Buggens faster har precis åkt iväg till Cypern och ska jobba som barnflicka så det är tal om att hela familjen ska åka ner dit i slutet av juni. Egentligen har vi ju inte alls råd (efter att precis ha beställt en 42 tums LED tv också), men det lockar verkligen! Vi kunde kanske få hjälp med att få bra pris på boende och flygbiljetter behöver inte kosta så himla mycket. Det jag spontant känner är att Theo fortfarande kommer vara ganska så liten...så kanske blir för jobbigt, bökigt och gormigt att åka? Jaja vi får klura vidare på den nöten innan vi bestämmer oss.

Nu blir det en kopp te och tv! Hoppas vi har en frisk liten pojke imorgon!


1 kommentar:

  1. Usch för magsjuka! Hoppas han kryar på sig snart den lille söte! :)
    Och hoppas ni kommer till Luleå i maj!! :)

    SvaraRadera